Riot’un geliştirici ekibi tamamen LoL oyununu yapmakla ilgiliydi. Çevrimiçi oyunların en ikonik yapı taşlarından birini geliştirmede müthiş bir iş başardılar.
Çeşitlendirme konusundaki ilk girişimleri, hem Android hem de iOS platformlarında Hearthstone’dan ilham alan bir kart oyunuydu. Ancak ikinci büyük ürünleri, birinci sınıf bir arena nişancısının tüm özelliklerine sahiptir. Valorant, oynaması ücretsiz bir oyun olarak büyük ilgi topladı, ancak daha da önemlisi, Riot Games yeteneğinin bir kısmına sahipti.
Valorant Nasıl Oynanır ?
Cesaret gerektiren bir arena nişancısı türünde oyundur. Yani, ayarlanmış bir haritaya sahiptir. Her biri 5 oyuncudan oluşan iki takım 25 tur için mücadele eder. Takımınız diğerinden önce 13 tur kazanırsa, maçı kazanırsınız. İki takımdan biri saldırır, diğeri savunur. Saldıran ekibin her turdaki amacı, haritanın önceden belirlenmiş bir alanına yerleştirmektir. Söylemeye gerek yok, savunmacının amacı bunu önlemektir. Birkaç turdan sonra takımlar bu konuda pozisyon değiştirir. Her oyuncu 10 ajandan birini, yani benzersiz beceri setlerine sahip kahramanları seçer. Rainbow Six: Siege’den farklı olarak, saldıran veya savunan takımda olmanıza bakılmaksızın herhangi bir karakteri seçebilirsiniz.
Bir takım, görev tamamlanmadan önce diğer takımı silerse, ayakta kalan son takım kazanır. Öte yandan, saldıran takım görevi tamamlamayı başarırsa, diğer takım saldırganları takım tarafından öldürmüş olsa bile onu etkisiz hale getirmelidir. Etkisiz hale getirilirse savunmacı her zaman kazanır. Turların her biri 100 saniye sürer ve hızlı tempolu oynamayı kolaylaştırır. Her biri bu tür hızlı tempoyla uyumlu olacak kadar kısa olan üç harita vardır.
Valorant CS: GO’nun Kopyası mı ?
Herkesin açıkça görebileceği gibi, bir Valorant raundu, bir Counter Strike raundundan çokta farklı değildir. Silah satın alma ve ekonomi de tıpkı CS: GO gibi çalışıyor. Valorant Riot’un CS: GO’ya cevabı olarak nitelendirirsek yanlış olmayacaktır.
Valorant’ın CS: GO’nun bir kopyası olmadığını söylemeye gerek yok. Bunun yerine, tüm popüler espor arenası oyunlarından ilham ve unsurlar alıyor: başlıca Overwatch ve Rainbow Six Siege. Modern oyunun akıcı oynanışını CS’nin metodik silah oyunuyla birleştiriyor ve Overwatch’ın saldırı beceri atışları ve becerisi kullanımının gelişmesini sağlıyor.
Valorant Neden Bu Kadar önemli ?
Valorant’ın pazar rakiplerinin çok güçlü olduğunu bilmeyen yok. Valve’in yeni oyuncular getirme çabasındaki eksikliğine rağmen, CS hala güçleniyor ve Blizzard, geçtiğimiz günlerde Overwatch’ta 20 milyon dolarlık bir franchise satın alması gibi cesur bir hamle yaptı. Ancak Valorant, bir dizi farklı nedenden dolayı güçlü olacaktır.
Birincisi, hızlı oyuncu tabanı büyümesine sahip bir oyundur. Lig, öncelikle erişim kolaylığı nedeniyle çok popüler hale geldi ve Valorant, bu tasarım felsefesinden biraz da sıyrılmıyor. Oyun, Riot’un karakteristik karikatürize sanat stilini içeriyor, bu da minimum donanımın oyunlarını bonus olarak çalıştırmasına izin veriyor.
İkincisi, Riot turnuva entegrasyonuna daha organik bir yaklaşım izliyor. Valorant geliştiricileri, kısa vadeli karlar için franchise turnuvalarında çılgın bir hareketle zorlamak yerine, oyunlarının organik olarak büyümesini istiyor. Şu anda, oyun Twitch’te etkileyici bir düzenli ve eşzamanlı izleme seviyesine sahiptir.
Kabul edildiğinde, Espor altyapısı henüz emekleme aşamasında. Ancak Riot Games, ilk büyük bölgesel lig şampiyonasında şimdiden etkileyici bir kupa elde etti. Örneğin Ekim 2020’deki First Strike turnuvası, birkaç isim vermek gerekirse Amazon Prime, Prime Gaming, JBL, Red Bull ve Verizon ile ortaklıklara sahipti. Dota TI ve Fortnite şampiyonalarının, sadık profesyonel takımları için kazanacağı dudak uçuklatan meblağlar var. Bununla birlikte, Valorant, topluluğunu dinleyen bir stüdyo tarafından geliştirilen ve aynı zamanda ortak oyun izleyicileri için sezgisel olarak erişilebilen, Twitch izleyicileri için özel olarak hazırlanmış harika bir oyundur. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, Valorant Espor sahnesini 2021’de kesinlikle ele alacak.